1966

Företaget grundades 1966 av Martin och Gertrud Jutrisa. Martin stod på verkstadsgolvet och tog sig an de trasiga bilarna medan Gertrud med omsorg tog hand om pappersarbetet. Tillsammans byggde de upp en affärsverksamhet som på kort tid blomstrade med full kraft, och det tog inte många år innan man hade växt ur lokalerna i Segeltorp. 

1972

1972 gick flyttlasset till Högdalens industriområde, och där har man allt sedan dess blivit kvar. Nu som då heter företaget Högmora Bilservice, men man har sen många år tillbaka valt att kalla verksamheten för MB Service Högdalen. 

1992

Namnet fick fäste 1992 när företaget togs över av Thomas Jutrisa. Thomas, som ju är son till Martin och Gertrud, har från det han var 15 år jobbat i företaget. I början som mekaniker, numera hittar man honom bakom mottagningsdisken från vilken han sköter sitt företag med stort engagemang. 

Och Martin då...? Jodå, trots att det är många år sen som han lämnade över ansvaret för företaget till sonen så finns han där bakom kulisserna, redo att rycka in när helst telefonen ringer.

2015

Nu 2015 är Högmora Bilservice fortfarande en genuin verkstad som sedan starten 1966 behållit sina värderingar och utvecklats till en av Sveriges ledande fristående Mercedes Benz verkstäder. Framgången har sin grund i vårt beslut att fokusera på Mercedes Benz och det gör att vi på MB Service Högdalen alltid håller oss i framkant och kontinuerligt höjer vår kompetens när nya modeller kommer ut på marknaden.